Попри карантин колектив збільшувався, змінювався та розвивався. Протягом карантину учасники взяли участь у трьох європейських конкурсах та отримали абсолютну перемогу — перше місце. Судді вражені, віддавали українцям свої симпатії.

Як це вдається вінницьким співакам — розповідає засновниця хору Оксана Стоколяр.

– Тричі за період карантину ми брали участь у міжнародних конкурсах та двічі у всеукраїнських. І вже вп’яте посіли перше місце. Першою піснею встановили національний рекорд. Потім зареєструвались на участь у всеукраїнському конкурсі і здобули Гран-прі. Вирішили спробувати свої сили на міжнародній арені. А зараз маємо  три перемоги серед кращих світових колективів. Нас запрошують організатори міжнародних фестивалів на 2021 рік представляти Україну. Важко уявити, як ми маємо всі зібратись, бо серед учасників багато з інших міст. Але досягнення стимулюють репетирувати та планувати подальші виступи.

Конкурси, які проводились у Німеччині, Чехії та Словаччині, були високого рівня. Біль­шість учасни­ків — це профе­сійні хори різних країн світу. І надзвичайно приємно було усвідомлювати, що саме наш український хор ставав кращим з кращих та отримував найвищі нагороди.

Іноді здавалось, що на нашу появу вже очікували, бо віртуальний хор з Вінниці став сенсацією для всього світу. Проте організатори підкреслювали і професійне виконання українських пісень та не раз зазначали, що українська пісня і музика — справжня цінність для Європи. Останній раз ми виконували відому австралійську колядку «Тиха ніч». Щоправда, в українському перекладі та аранжуванні.  Журі було підкорене солов’їною мовою та нашим виконанням.

Софія Копач