І таке точно можливо посеред зими на Марсі — єгипетському курорті Марса Алам! Бо туди вже злітав із торбинкою вінницького сала та пляшечкою маминої самогонки співак і мандрівник Віктор Бронюк…

Про суто український готель на Марсі, наші страви в меню All inclusive, дивовижний заповідник «без росіян» на кордоні із Суданом та вінницькі пісні без карантину Віктор Бронюк розповів у ексклюзивному інтерв’ю «33-му каналу».

– Чому для зимових ка­нікул своєї родини ти вибрав Марс? Там є життя?

– Марс донедавна був закритим для туристів, бо це колишня військова база на півдні Єгипту, на кордоні із Суданом… Там добувають золото, дорогоцінне каміння і є заповідник із найкрасивішим рифом Червоного моря… А ще — не зіпсована людьми природа, шматочок пустелі, рай для драйверів, чудові заходи сонця і готель, де більшість гостей із України! Сюди трішки далі ле­тіти та дещо дорожче за курорти Шарму й Хургади, але тут немає натовпів туристів та досить безпечно… Тому ми полетіли на Марс! Там було +25 -+27, а у Вінниці морозило до мінус 20-ти… Ось так ми на тиждень із дітьми та дружиною Тетяною втекли у літо на єгипетські Мальдіви…

– Це правда, що готель «Брайка Бей» купили українці?

– Ні… Просто «Феєрія манд­рів» Ігоря Захаренка домовилась із власником про тури для українців. І там вже ціла колонія наших зимує — від вінничанина Тараса Тополі з дружиною Альошею до зовсім не зіркових туристів, які місяцями дистанційно ведуть бізнес чи навчають дітей через Інтернет. Наших цього разу наших було більше 250 туристів… Решта — поляки, чехи і всього кілька родин з Росії, які не бухали, не бикували і «тагіл не рулив…».

– Борщ і сало в Африці — це ж фантастика?

– Борщ у меню справді є, але це все одно єгипетський борщ — «суп» без свинини! Зате в ньому є буряк, капуста, курага і фініки… Тому я привіз із собою 4 сорти знаменитого вінницького сала, хрін із Вінниці, чорний хліб та трішки самогонки… Дегустація була переважно для своїх! Але директор готелю — єгиптянин — від нашої домашньої горілки із далекої України та хрону на скоринці хліба не відмовився… І аж скупо заплакав від таких градусів та гостроти! Та потім сказав: «Тепер я знаю, чому українські пісні такі сумні…»

– Тебе там не задовбали автографами і селфі?

– Щовечора на пляжі були своєрідні творчі зустрічі — я та Арсен Мірзоян брали мікрофон і співали своїх пісень… Тому було досить душевно, тепло і без атаки фанатів. Бо публіка в готелі зібралась досить культурна. Хіба що за політику сперечались і ціни на газ, а так все було Ок!

– Рибу на Марсі зловили на юшку? Бо перед вами ганяли баракуд зір­ковий кухар Євген Клопотенко та Сашко Лірник.

– Я давно мріяв про цю екзотичну риболовлю, але шторм на морі завадив зловити цю морську щуку… Кілька риб-клоунів упіймали та відпустили, бо це в Єгипті «не їда». Але пірнати в той риф біля готелю — це справжнє диво! Бо ти плаваєш, як в акваріумі та із дітьми проходиш урок природознавства просто в морі… Пізніше в готелі нам приготували баракуду із своїх запасів. Її м’ясо справді схоже на щуку…

– Депутати і політики зимують на Марсі?

– Так, кілька відомих персон летіли із нами в літаку на цей новий курорт… Але в готелі їх не було помітно по золоту, дорогих платтях чи телефонах, бо це не понтовий відпочинок для мажорів із «золотими батонами»… А на пляжі всі однакові — у плавках та купальниках без значків. Тому я бачив лише депутатку одну від «Голосу» та ще кількох діячів «із телевізора»….

– Діти вчились дистанційно на Марсі через вай-фай?

– Вони без вай-фаю нікуди не поїдуть, навіть до бабусі в село… Тому ми купили 4 місцевих стартових пакети з Інтернетом і вирішили дослідити, хто раніше за всіх викачає свій трафік… «Переміг» син Данило, але донька Єва від нього із своїм ТікТоком недалеко відстала… Ми ж із дружиною насолоджувались морем, сонцем та відпочинком, а тому «нет» у мобільних залишився на наступну подорож… Але згоріти на сонці я все одно встиг навіть при комфортних +27! Це коли ми їздили катером на місцеві Мальдіви…. І легкий морський вітерець трішки мене підсмалив, але обійшлось без обтирань кефіром та зривання шкіри пластами. Це ж літо на Марсі!

– «Ковідну» маску в Єгипті хоч раз носив?

– Може, один раз на блокпосту під час подорожі в пустелю… Бо решту часу одягав хіба що маску для пір­нання під во­ду… Єдине, що діставало — це москіти, які все одно кусаються. Тому беріть із собою на Марс «пшикалки» від цих шкідників чи вам дадуть спреї на рецепції готелю «Брайка Бей»…

– То яке воно, життя на Марсі?

– Скажу так — це не попсовий відпочинок, а тиждень для душі та рідних… Головна фішка Марса — це атмосфера спокою! Ти без дальніх перельотів та трьох пересадок в аеропортах отримуєш релакс від всіх проблем. А ще в готелі немає «жлобів», «гопників» чи п’яних кац… ів. Повірте, це великий плюс! Тому я отримав від Марса все, про що міряв… За снігом ми не сумували. Із можливих 100 балів ми відпочили на тверді 90! Лише повернусь на Марс із вудкою за своєю баракудою! Тому бажаю всім здоров’я, відкритих кордонів, нових вражень, мандрів та відкриттів!