А нині в зв’язку із широким розповсюдженням гаджетів навіть деякі дошкільнята непогано опановують «королівську» гру. Шахові вундеркінди нашого регіону регулярно здобувають нагороди на всеукраїнському рівні. Тому чемпіонат Вінниці з шахів серед дітей до восьми років, який пройшов 30 січня у приміщенні МДЮСШ № 6, вважався доволі престижним.

В зв’язку із карантинними обмеженнями турніри серед хлопчиків і дівчаток розвели у часі. Взяти участь запрошували лише найсильніших вихованців кожного місцевого тренера, тому чемпіонат не міг бути масовим.

В турнірі хлопчиків стартували 19 гравців. Одноосібно переміг володар найбільшого спортивного розряду (другого) Юрій Перепелиця. Він набрав 7,5 очки із 8 можливих і впевнено, на півтора бали, випередив найближчого переслідувача.

Юрій є вихованцем шахового клубу «Романтик», що є філією МДЮСШ № 6. Раніше він був чемпіоном Вінниці серед дошкільнят, а тепер продовжує перемагати й серед дітей молодшого шкільного віку. Також до призової трійки увійшли Андрій Лялюк та інший шаховий «романтик» Іван Винокур.

В турнірі серед дівчаток жодній із 14 учасниць не вдалося уникнути гіркоти поразки. Найкращий результат показала Кіра Горпиніч, яка набрала 6 очок із 7 можливих. На очко відстала вихованка клубу «Романтик» Кристіна Бауман, яка поступилася чемпіонці в очній зустрічі. Бронза в активі Наталії Мякішевої – 4,5 очки.

Фелікс ЖАНІН