Для схуднення

Хурма містить велику кількість поживної клітковини, тому добре насичує. При цьому ягода низькокалорійна, хоча і містить велику кількість цукру.

Профілактика і лікування гіпертонії

При підвищеному тиску рекомендується вживати по 2-3 сушених плоди хурми на добу.

Для нормалізації роботи кишечника

У хурмі міститься велика кількість пектину і харчових волокон, які допомагають стимулювати роботу кишечника, виводять залишки їжі, тим самим очищають організм від токсинів.

Зміцнення нервової системи

Тим, кого мучить безсоння або неврози, рекомендується вживати хурму як в свіжому, так і сушеному вигляді. Два плоди в день допоможуть легше переносити неприємності і стреси.

Для нормалізації серцевої діяльності

Хурма – безцінне джерело вітаміну А, С, калію, магнію і заліза, які необхідні людині при серцевій недостатності, а також анемії. Для профілактики вищевказаних захворювань і при виснаженні організму радять вживати 1-2 хурми вдень або випивати 100 мл свіжого соку.

Для органів дихання

Бета-каротин і провітамін А зміцнюють стінки легенів, підтримуючи їх функцію. Особливо рекомендована хурма курцям.

Антибактеріальна властивість

Хурма бореться з застудою. Примочкою з соком хурми лікують рани, фурункули, опіки і запалення. Змішайте жовток з м’якоттю хурми – вийде ефективна маска від вугрів.

Протипоказання:  з обережністю слід вживати хурму людям з хворобами шлунка, особливо при наявності хірургічних втручань, а також хворим на цукровий діабет через великий вміст в хурмі глюкози. Хурма може викликати алергічну реакцію і діатез у маленьких дітей.