Свіжоприготовлений сік з моркви справедливо вважається натуральним еліксиром: він сприяє підвищенню імунітету і життєвого тонусу, нормалізації обмінних процесів і маси тіла, заспокоєнню нервової системи та продовженню молодості.

Щоб надати напою більш приємного смаку, достатньо додати в нього трохи лимонної кислоти і 10%-го цукрового сиропу.

Найбільш оптимальна денна доза морквяного фрешу, що принесе організму помітну користь, становить 1-2 склянки. А для кращого засвоєння організмом каротину, що є жиророзчинним вітаміном, перед уживанням морквяного соку рекомендують з’їсти щоcь жирне — салат з олією. Часто морквяний сік змішують з іншими фрешами, приміром, яблучним і буряковим.

А напій зі свіжовижатої моркви і селери вважається одним з найбільш ефективних засобів для зміцнення імунної системи.

Сік з моркви найкра- щим чином впливає на травні процеси, роботу печінки, жовчного міхура, нирок, а також на всі залози організму.

Він підвищує життєвий тонус та імунітет, поліпшує кровотворення, заспокоює нервову систему, нормалізує рівень холестерину і очищає організм. Під впливом морквяного соку поліпшується зір, колір шкіри, структура зубів і волосся, він також відмінно бореться з мікробами та вірусами.

Цей напій корисно пити під час прийому антибіотиків, оскільки він послаблює токсичний вплив цих препаратів на організм. Особливо цінним морквяний сік є для вагітних і мам, що годують: він істотно підвищує якість грудного молока.