«33-й» детально впродовж цих років писав про героїчний спротив жителів села Кирнасівка, що в Тульчинському районі, проти руйнування унікального цукрового заводу, який єдиний в області виготовляв цукор – сирець.

Про те, як нові власники направляли проти кирнасівців цілі автобуси тітушок. І там були масові бійки. Були загиблі.

Люди сподівались, що їх почують і відновлять виробництво. Чи хоча б не вивезуть цукор зі складів.

Ходили на прийом до керівництва області та району.

Однак, попри обіцянки, власники потайки взяти і розвалили його. Крім складів, де зберігаються тонни цукру.

Ось що повідомляють місцеві жителі:

– Цих варварів захищала поліція і влада. Отож і залишилась замість наших надій і сподівань відновити завод, дати робочі місця, купа каміння. Був завод, та й загув. Це не господарники, це варвари XXI століття”, – коментують люди.

Вони не розуміють — для чого було так по-варварськи розвалювати стіни? Приміщення капітальні, могли ще послужити. Їх можна було здавати в оренду, наприклад, для майстерні з ремонту машин, чи пилорами.

– куди дивилась місцева влада, кому вони по продавали цукрові заводи!? Тим хто хотів розвивати виробництво чи тупо різати на метал? Щоб з цехів обладнання, машини з переробки цукру – порізати і знищити?

– Нас всіх цією руйнацією просто морально вбили. В цьому протистоянні ми побачили жорстокість, підступність, вседозволеність нових панів Украіни. Вони не зупиняться ні перед чим!

Люди, просніться і бережіть своє майно, землю і села та міста! Захищайте себе і своїх дітей, бо наступає Орда з бандитів і олігархів. – Не стримують емоції люди.

Тетяна Квасюк