Із 1 березня 2021-го року відбудеться планова індексація пенсій (приблизно на 11%).  Крім того, українці віком від 80 років будуть отримувати щомісячну доплату в розмірі 500 гривень (якщо їхня пенсія не досягає розміру середньої заробітної плати в Україні, яка враховується для нарахування пенсій);

Із 1 квітня 2021-го — автоматичний перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам з урахуванням стажу (або стажу і заробітку), придбаних після 1 березня 2019 року;

Із 1 липня 2021-го — щомісячну доплату в розмірі 400 гривень почнуть отримувати пенсіонери віком від 75 до 80 років (якщо їх пенсія не досягає розміру середньої заробітної плати в Україні, яка враховується для нарахування пенсій).

Постанову “Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення пенсійного законодавства” прийняв Кабінет міністрів,-  повідомляє урядовий портал 28 січня.

Так, внесеними змінами пропонується із 2022 року:

– визначити дату щорічної індексації пенсій – 1 березня;

– здійснювати щорічну індексацію пенсій військовослужбовцям, державним службовцям та іншим категоріям пенсіонерів на загальних умовах.

Передбачається призначати достроково пенсії за віком за півтора року до досягнення пенсійного віку особам, трудовий договір з якими розірвано в зв’язку зі змінами в організації виробництва і при інших умовах. Призначати достроково пенсії матерям (батькам) дітей, хворих важким захворюванням, яким не встановлена інвалідність.