– Ми вимагаємо від центральної влади підвищення на 25% посадових окладів у зв’язку із шкідливими і важкими умовами праці; – підвищення на 20% схемних посадових окладів (ставок заробітної плати) працівників установ соціального захисту населення, які безпосередньо обслуговують осіб із значно зниженою рухомою активністю та ліжкових хворих; – надбавки за особливі умови роботи у розмірі 15% посадового окладу (з підвищенням) лікарям, фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою і молодшим медичним сестрам з догляду за хворими, які працюють в будинках – інтернатах для громадян похилого віку та інвалідів, геріатричних пансіонатах, психоневрологічних інтернатах і безпосередньо обслуговують осіб із значно зниженою рухомою активністю та ліжкових хворих; – роботи у святкові дні.

Працюючи в таких умовах державою законодавчо передбачені вищевказані нарахування, і вони проводяться, але фактично не дотримуються працівниками через їх включення до розрахунку мінімального заробітку. Тобто, працівник, який працює в нормальних умовах праці і працівник, якому нараховують вищевказані передбачені доплати, отримують однакову заробітну плату, що має ознаки порушення прав людини. Відповідно до статті 43 Конституції України, кожен має право на належні безпечні і здорові умови праці, на заробітну плату не нижчу від визначеної законом.

– Враховуючи вище викладене та знаючи не зі слів важку працю своїх колег я разом із депутатами Вінницької обласної Ради прийняли звернення до президента і сподіваюсь на відновлення справедливості по нарахуванням передбачених законодавством надбавок та доплат.