Діані 16 років, цього року вона закінчила Українську гімназію № 1. Зараз навчається у Вінницькому національному медичному університеті імені Пирогова. На вибір професії вплинула мама, яка працює неврологом у лікарні.11-й клас Діана провела у США за обміном у межах програми FLEX. Дівчина жила в сім’ї та ходила до школи.

– Мені сподобалася система навчання, тому хочу там вчитися. У дітей є можливість обирати навчальні дисципліни. Після української школи мала хороший рівень знань, тому обрала класи університетського рівня. Діти не повинні вчити 16 обов’язкових предметів, а лише шість. Там багато позашкільних занять, у нас такого немає. Я грала у п’єсі, була учасницею організації майбутніх медиків. Там багато культурних, програмістських, лідерських клубів», -каже Діана. – Аби досягнути успіху, треба бути відкритим та комунікабельним, а ще подолати свої страхи. Наприклад, почати говорити з новими людьми. Я приїхала в Америку скромною, а повернулася дуже відкритою та більш впевненою в собі.

Оскільки змалку Діану приваблювала біологія та хімія, тож саме ці предмети вивчатиме у коледжі. Як додаткову спеціальність, їй хотілося б вивчати нейронауку. Втім, дівчина захоплюється не лише наукою, але й грає на фортепіано

На навчання Діана вирушає у серпні 2021 року. А що ж до Вінницького медуніверситету, то Діана або візьме академвідпустку. У США дівчина пробуде чотири роки. Очікує, що приєднається до наукового дослідження, продовжуватиме грати на фортепіано й займатиметься громадською діяльністю. Опісля повернеться додому й працюватиме тут – така вимога програми.

Віталіна Володимирова