Утім топ-новиною минулого тижня стало дослідження його декларації і сенсаційне викриття одного з вінницьких інтернет-ресурсів, котрий розповів, що кум міського голови Вінниці збудував будинок неподалік найстарішого храму міста і біля Замкової гори. Саме там, де зводять найдорожче елітне житло у Вінниці — таун-хауси на три поверхи за ціною, котра стартує від 4,5 мільйона гривень. Саме цей мікрорайон зараз в епіцентрі обговорень, бо тут попри всі розслідування і обурення громадських активістів все одно зведуть готельно-ресторанний комплекс. І саме тут, по сусідству розташувався особняк Ігоря та Ірини Івасюків.

Як повідомляло видання, раніше на території вже збудованого ЖК розташовувалося підсобне господарство церкви, однак в радянські часи храм зачинили, а територія надійшла у підпорядкування Вінницького обласного центру туризму.

Ігор Івасюк, будинок якого звели неподалік території ЖК, допоміг вивести землю із комунальної власності у приватну у 2017 році, коли він перебував на посаді заступника голови Вінницької обласної державної адміністрації.

Із великої земельної ділянки розміром в один гектар, обласний центр туризму отримав лише 12 соток. Інші 70 соток землі були відведені під будівництво ЖК Sunny Village, ще 10 соток — під будівництво будинку для родини Івасюків. Однак як ділянка, так і будинок — зареєстровані не на чиновника, а на його дружину.

Видання vinnytsianews.com повідомляє, що Ігор Івасюк під час роботи заступником голови Вінницької обласної державної адміністрації зміг придбати чимало майна. Зокрема, у власності дружини Івасюка знаходяться дві квартири — 63 і 90 квадратних метрів, дача у Петриках, земля у Зарванцях, чотири гаражі. Крім цього, у власності родини є й автівки: позашляховик Audi Q5, мікроавтобус Opel Vivaro. Також на чиновницькій посаді Івасюк зміг заробити понад 100 тисяч доларів, 60 тисяч євро і 400 тисяч гривень. Утім, після скандалу автор публікації видалив усі матеріали свого розслідування. А під час прес-конференції, де журналісти та активісти не могли не поставити Ігорю Івасюку незручного запитання про статки, він відповів:

Так, з правої сторони при в’їзду на Старе місто розташовані таун-хауси та інші приватні будівлі. Ця територія не має жодного відношення до Замкової гори. Щодо запитань про 10 соток землі поблизу — то все у мене відображене в декларації. Вона років зо два не змінювалася.  А те, що друкується на замовлення і за гроші — мене не стосується.

Ілона ВАЛЬТЕР