Із 21:00 по 23:00 – по 100 МВт-год щогодини. Про це свідчать дані Європейської мережі системних операторів передачі електроенергії ENTSO-E, пише «Економічна правда».

Поставки буде здійснювати ТОВ «ОНК-ГРУП». Та ж компанія 2 лютого здійснюватиме постачання уже 300 МВт-год щогодини. Відбуватиметься це в часовому проміжку з 12.00 по 15.00, а також з 20.00 по 21.00. З 21.00 по 23.00 2 лютого компанія постачатиме по 200 МВт-год щогодини.

За даними добових аукціонів «Укренерго», постачання здійснюватиме ТОВ «ОНК-ГРУП». Вона зареєстрована в Одесі. Кінцевим бенефіціарним власником вказаний Віктор Мілевський.

До цієї оборудки причетне ТОВ «Агентство інвестиційного менеджменту», президентом якого вказаний колишній глава «Регіональної газопостачальної компанії» Дмитра Фірташа Олександр Притика.

Зауважимо, що з 1 січня 2021 року НКРЕКП більше не може скасовувати результати аукціонів на доступ до пропускної спроможності перетинів з Росією та Білоруссю. Такі повноваження регулятору давав закон «Про ринок електричної енергії». Він передбачає, що Комісія могла анульовувати аукціони на доступ до міждержавних перетинів з країнами, що не є членами Енергетичного Співтовариства (зокрема Росією і Білоруссю), але лише у 2020 році.

Таким чином ми всупереч нашим європейським планам і перспективам робимо наш енергетичний ринок залежним, хоча як мінімум рік наші енергосистеми мають бути автономними, це умова приєднання до європейських енергосистем. Так ми не просто зробили наш ринок електроенергії залежним, а залежним від окупанта!

Тим часом у Верховній Раді хочуть втретє голосувати за призначення першим Віце-премєром Юрія Вітренка…

Наталка РОМАНЮК