Це сталося на молодіжному чемпіонаті України у місті Дніпрі. Анна на спині подолала дистанцію 50 метрів за 33,28 секунди.

У провідної плавчихи Вінниці два тренери – Сергій Коваль і Віталій Жук.

– В 12 років виконати норматив кандидата в майстри спорту України з плавання вдається нечасто. Колись моя вихованка Катерина Маєвська виконувала це звання в аналогічному віці. Але зараз Анна Ткаченко – одна із найперспективніших плавчих Вінниці і області, – прокоментував Сергій Коваль.

Поки у Анни Ткаченко немає гучних перемог на всеукраїнському рівні. Адже сильний прогрес у неї почався лише в останні місяці. У вересні минулого року у Анни був ще другий розряд.

– Анна Ткаченко спробує свої сили на чемпіонаті України серед молоді та юніорів, але там виступатимуть старші за неї дівчата. У своїй віковій категорії (2008 р.н.) вона змагатиметься на юнацькому чемпіонаті, що пройде наприкінці березня в Харкові, – повідомив наставник.

Анна Ткаченко займається плаванням близько шести років. Щоб досягти високих результатів, нині тренується 9 разів на тиждень. Кожна тренування в середньому триває 1,5 години.

Фелікс ЖАНІН