– Ранок почався з поганих новин, – повідомляє Ірина Борзова, нардеп від Вінниччини. – У Запоріжжі в обласній інфекційній лікарні, в реанімаційному відділенні, сталася пожежа. Загинули троє хворих та лікарка.

Про це на місці події повідомив голова ОДА Олександр Старух:

–  Сталася трагедія. О 23:25 надійшла інформація про пожежу в обласній інфекційній лікарні. Прибуло 16 одиниць техніки, 60 пожежників. На першому поверсі в реанімації, в одній з палат на 20 м², відбулось загоряння. Під час ліквідації було врятовано 8 людей, але знайдено 4 тіла: це лікарка, молода дівчина 1994 року народження та троє пацієнтів.

Відомо, що 8 евакуйованих осіб перевезли в інші лікарні. На першому поверсі, де відбулась подія, пацієнтів не залишилось. Всього в корпусі перебувало 29 людей. На інших поверхах залишаються люди, їхньому життю нічого не загрожує.

Буде створена комісія, яка має розібратись в ситуації. В поліції ситуацію поки не коментують.

Співчуття рідним … Світла пам`ять …

Борони, Боже, не лише Вінниччину, а всіх людей від таких новин. Але останнім часом масові пожежі в Одесі, будинках людей похилого віку та в торгових центрах, зокрема в “Епіцентрі”, наштовхують на думку, що це вже якась система…

І навіть не диверсії, чого також не може виключати слідство, а «рішалова» з пожежними службами, з технікою безпеки, ігнорування їхніх вимог.

Ось тому і трапляються такі кричущі НП із масовими жертвами.

А в час війни, про що вчора красномовно нагадало нам РНБО, ворог  працює по всіх фронтах. І не лише на передовій, але й в тилу.

Тому і диверсії ми не маємо виключати.  Це пандемія в тому році прийшла, а війна триває вже восьмий рік.

Юлія Іванюк