Мешканців будинку евакуйовували  посеред ночі, введена в дію  спецоперація «Грім». Тривожне повідомлення про те, що зловмисник  погрожує підірвати в багатоповерхівці  дві гранати, котре  надійшло о 23. 20 на спецлінію поліції 102 ,змусило миттю прибути на місце події усі служби оперативного реагування поліції, зокрема слідчо-оперативну групу, вибухотехніків, патрульних поліцейських. Ситуацію ускладнювало те, що в квартирі з потенційно озброєним і небезпечним чоловіком перебували його дружина та малолітня дитина. Зловмисник перебував у стані алкогольного сп’яніння та скаржився на життя. Про це розповідають у відділі комунікацій поліції області.

Через дві години  перемовин поліцейським вдалося вмовити нетверезу дружину відчинити двері, і за силової підтримки бійців КОРДУ  вони потрапити до квартири, в якій перебував зловмисник. Його затримали. Провівши обшук в квартирі, ніяких вибухонебезпечних предметів не виявили. Ніхто не постраждав.

Згодом з’ясувалося, що 44-річний затриманий раніше неодноразово судимий за майнові злочини, розбій, незаконне заволодіння автотранспортом та майже 15 років відбував покарання в місцях позбавлення волі.

У поліції повідомляють, що в діях затриманого вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 259 КК (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). Такий злочин карається ув’язненням терміном до шести років.

Ілона ВАЛЬТЕР