На фото видно, як ділянка виглядає зараз і як пропонують її змінити вже скоро на сесії ВМР, та не просто за процедурою, а сховано у зміні загального плану зонування до генерального плану. Думаю, жоден депутат ВМР цього б і не помітив, а скільки там ще всього може бути…..

Сьогодні ця ділянка з цільовим призначенням: 12.08 для розміщення та експлуатації будівель і споруд додаткових транспортних послуг та допоміжних операцій КС.

Також ця ділянка входить повністю у санітарну зону.

Можете мені повірити, але змінити цільове призначення такої ділянки із зміною плану зонування та скачування санітарної зони якщо і можливо, то дуже складно, дорого і дуже довго. Але одним голосуванням ВМР, мабуть, це вирішиться одразу і хтось почне забудовувати і відчужувати цю ділянку, без компенсації громаді.

ОЦІНКА: 1 сотка вартує на Вишеньці 10-12 тис. доларів. Отже 110 соток = 1,1 млн долларів, або 27,5 млн грн.

1.ТОВ “Енергоефективне будівництво” готове громаді компенсувати за таку ділянку усю суму в 27 млн грн, в процесі будівництва проєкту ZEBUD, або метрами квадратними, які можуть бути видані малозабезпеченим, військовослужбовцям або атошникам. Але, мабуть, місто не отримає  майже нічого або мізерний пайовий, або у вигляді вкладу 0,5 млн у якусь інфраструктуру.

Віталій Дужак,
громадський активіст