Аня Панькова з села Гущинці Хмільницького району стала найкращою виконавицею за версією всеукраїнського конкурсу «колядки».

Мама цієї талановитої красуні ділиться враженнями та розповідає, що на перемогу навіть не розраховували. Але серед 1961 учасника глядачі віддали свої симпатії маленькій вінничанці. Тож на момент перемоги колядка від Анічки зібрала 120 тисяч лайків та більше мільйона переглядів.

— Пісню я наспівувала донечці перед сном. Вона їй так сподобалась, що згодом стала вмикати її на телефоні. Вона з радістю підспівувала. А згодом почала співати її самостійно. Ми здивувались, адже наша маленька красуня так чітко виспівувала складні слова та ще й не збивалась з ритму, — ділиться з «33-м» матуся Оксана. — Аня – дуже рання дівчинка. Її особливості проявлялись від народження. В 9 місяців почала самостійно ходити. А коли доросла до півтора року, то їла вже без допомоги дорослих. Але найбільше здивувало те, що вона говорила повними реченнями. Ми в захваті від її активності. Для нас така маленька розумниця – справжня радість та втіха. Окрім пісні, з якою ми перемогли, вона ще добре знає «Добрий вечір тобі» та «Ісус мале дитя».

Вважаю, що дуже важливо займатись розвитком своїх дітей. Тому намагаюсь з користю розприділяти час донечки. Читаю їй багато книжок. Звісно, це казки та вірші – хороший спосіб тренувати дитячу пам’ять. Зараз садочок закритий, Анічка постійно вдома. Вона не до кінця розуміє зміст віршів, але коли їй щось подобається, вона старається повторювати. Ось так ми і вивчаємо щось нове.

Особливо їй подобається «Нова радість стала». Вона постійно просила в мене її співати. А коли вивчила її, то на різдвяні свята дивувала всіх гостей.

Перемога на всеукраїнському конкурсі стала для нас великою несподіванкою. Ми навіть і не думали, що виграємо. Знайомі запропонували взяти участь у ньому. Всі казали, що в нас великі шанси на перемогу, але ми не вірили, поки не побачили, що кількість переглядів на нашому відео б`є всі рекорди.

Донечка дуже любить танцювати та співати. Не виключено, що в майбутньому здобуде собі творчу професію. Цікаво те, що слухати вона обирає українські народні пісні. «Ой, у гаю при Дунаю» та «У вишневому садочку» — ці вона вже співає напам`ять.

Талант до співу — це родинне, хоч професіоналів серед своїх і немає. Бабуся Марія також гарно співає, тож донечці є в кого вчитись.

Софія Копач