Ця шокуюча історія сталась буквально за тиждень до повернення учнів у школи… Бо «дистан­ційка» справді розслабляє! І розслабляє так, що 10-класнику Сергію нині «світить» до 8 років за гратами, якщо жертва його кулаків помре у реанімації!

– Вони гуляли на одній «хаті» — кальян, басейн, пиво і «аппероль»… І пофіг, що їм по 15-16 років, бо так нині відпочивають від уроків «мажори» середнього рівня! В той день Сергій зібрав на «па­ті» свою компанію — хлопці і дівчата 10-11-х класів… І вони майже 10 годин там зависали, бо гроші батьки дають без проблем і без контролю! — розповів колишній однокласник Сергія, який нині перейшов вчитись у су­сідню школу через проблеми із вчителями. — Знаю, що вони вийшли із тієї «хати» в гарному настрої, і дівчата ще вирішили перекурити на свіжому повітрі. І до Ані за цигарки в той момент буцімто вчепився дорослий чоловік — сусід по приватному сектору, де відбувалась вечірка… Сергій вирішив заступитись за Аню і почав сваритись із дорослим… Після кіль­кох матюків на свою адресу і «малолітка, сраний…» він вдарив того чувака кулаком в обличчя! Той упав і вдарився головою об бордюр! Далі був кіпіш, крики, кров, су­сіди викликали «швидку»…

Нині Сергій відсиджується вдома, поки батьки «рішають питання…» Бо той чоловік лежить в реанімації із розбитою головою. Кажуть, навіть в комі… Якщо він помре, то Сергій має всі шанси сісти на 8 років…. Спершу до колонії, а потім до дорослої тюрми! Зараз про цю бійку вся старша школа говорить на перервах і перекурах, бо всі оцінюють його шанси — сяде чи не сяде? Є версія, що батьки його відкуплять, бо гроші в них є! І немалі… Недарма вчителі всі ці роки закрили очі на Сергієві «вибрики», перекури в шкільних туалетах і просто банальні прогули без причини… А ще він «борзий», як ніхто! І йому все сходило із рук, бо тато має гроші… Але цей раз Сергій влип по-серйозному, і його може врятувати лише «самооборона», на якій радять наполягати адвокати…

Якщо чесно, то багато хто Сергія не любить в школі за його дорогий шмот, останній айфон і купу грошей в кишенях, якими він просто смітить… Але є й такі, які його жаліють, бо він загрався у «мажора» і тепер може сісти на повну… Хіба що врятує «малолітка».

Коли верстався номер газети, стало відомо, що у поліції офі­ційно факт конфлікту та побиття не зафіксовано. Так само у школі ювенальна поліція перевірила ситуацію серед старшокласників, і поки що «прогулів» серед відомих шкіль­них ху­ліганів не зафіксовано… Невже таки цю ситуацію вже «порішали» чи усіляко намагаються зам’яти?

Бо також стало відомо, що на ці дати припадає завдання тілесних ушкоджень одному вінничанину, який досі не розповів, як і де він отримав забиття голови… Не виключено, що це саме той чоловік, який зробив зауваження дівчині за цигарку і отримав від Сергія кілька ударів? Звісно, це лише припущення… Бо «жертва» вперто мовчить! Тому на час слідства з етичних міркувань ми не називаємо прізвищ нападника та потерпілого.

Керуючись принципами свободи слова, готові надати слово всім сторонам цієї НП, яка відбулась під час жорсткого локдауну. І школярі мали б сидіти вдома. А їх, у свою чергу, мали б контролювати батьки.

Сергій Годун