Від голодної смерті небайдужі врятували собаку, яка 5 діб провели на морозі, чекаючи своїх господарів. Волонтери були певні, хазяї викинули пса, але він все одно віддано їх чекав. Саме тому охрестили знайдену лайку Хатіко.

-Знесиленого собаку селяни знайшли на узбіччі траси. П’ять днів пес сидів на одому місці і чекав господарів, та по нього ніхто не прийшов. Люди підгодовували лайку хто чим. Я щодня приходила до собаки. Звернула увагу на одне – коли пес чув машину, вибігав на дорогу і сподівався, що по нього повернулись хазяї, Щоб пес не помер на морозі від голоду, я забрала його до себе, -каже волонтерка Олена Гросу. – Лайка виявилась лагідна, грайлива та чуйна. Імовірно, попередній власник був чоловік, тому що собака ластиться саме до них. Не розумію, як могли викинути розумного пса. Мені здається, вона була обділена ласкою. Я так думаю, шо нею просто не займалися. Викинули, бо не впорались з вихованням.

Лакі, таке прізвисько дала Олена Гросу собаці – слухняна та тримати її у себе вдома жінка не могла. Зробила тварині щеплення та стерилізувала, що швидше знайти нових хазяїв. І диво таки сталось – днями Лакі отримав нову та люблячу родину.

Після того як песика показали по телевізору, приїхав чоловік і забрав. Я вже була у них в гостях, щоб переконатися, що все добре, бо зазвичай сама відводжу. Собака тепер мешканка села Зятківці, -додає Олена. І хай тепер мені і далі хтось каже, що всіх не врятувати! Але все одно ми врятуємо більше від тих, хто навіть не намагався!

Віталіна Трудько