– Перший мій контракт був у 15 років. Народилась та проживаю у Вінниці. До модельної кар’єри навчалась у Вінницькому технічному ліцеї. Та зараз перейшла у онлайн-школу «Оптіма». В школу моделей пішла в 13 років. Відразу загорілась бажанням поїхати за кордон та будувати модельну кар’єру.

Але тоді ще було зарано, – розповідає вінницька красуня Марія Жук.

– Та, попри всі складнощі, я зуміла потрапити на роботу в Гонконг. Мені виповнилось 15, та через місяць я вже підписала контракт з великим модельним агентством.

Спершу я поїхала на три місяці. Але потім залишилась там на рік. Проблем з мовою не було. Там всі спілкуються англійською, а я досконало володію цією мовою.

Першими моїми роботами були фотосесії для місцевих брендів. Пізніше – я позувала для каталогів та глянців. Потім регулярно брала участь у показах відомих азіатських дизайнерів. Українська зовнішність так сподобалась модним критикам, що мене запросили дефілювати на модному тижні Гонконгу. Це був хороший рівень для початку модельної кар’єри. Я мріла стати професіоналом, тож попри всі труднощі сумлінно працювала. Окрім фотосесій, я вивчала їхні модні тенденції. Звісно, українки дуже цінуються, бо і в справді найкрасивіші дівчата. Шкіра, очі та волосся набагато світліші, аніж в азіатів. Особливою красою, на їхній погляд, вирізняються, блондинки з голубими очима.

– Як швидко ти стала популярною в Азії?

– В мене було бажання працювати. Вже за декілька місяців мої фотографії були по всій Азії, а саме в Японії, Сінгапурі, Кореї та Китаї. Вибитись в лідери важко, але я це змогла. Тож наступні модельні контракти вже пропонували мені. Фактура моєї зовнішності затребувана для зйомок у весільних сукнях. Іноді фотосесії тривали дві доби по 12 годин.

– Чи були у тебе залицяльники – азіати?

– Часто чоловіки намагались познайомитись прямо на вулиці. Завжди робили десятки компліментів, але це не дивно. Зустрічатись з українською красунею там мріє кожен. Але я стосунків не заводила, бо весь час приділяла роботі. В майбутньому мрію стати супермоделлю не лише в Азії, а і в Європі.

Софія Копач