Валерій Хрезонтович Кіловатий надзвичайно загадкова особистість. Він відомий далеко за межами його села Дорошівки.

Всім своїм буттям перекреслює усталені форми існування земляків. Іменує себе Батьком Нації. Здається, легше розгадати таємницю світобудови ніж його життя. Принаймні, це нікому із багатьох журналістів, які заробляли на ньому гонорари своїми теле-радіо-газетними матеріалами впродовж багатьох років – не вдавалося.

Як в принципі може вижити людина в тих нелюдських умовах в яких він проживає, та ще в такому віці – невідомо. Як і те, що не маючи доступу ні до радіо, телебачення, інтернету, газет – він порівняно добре орієнтується в політиці, суспільному житті.

Хто йому давав рекомендацію до Спілки Журналістів, коли, за що?!.. – збагнути не можу. Але на лацкані свого зашмуленого жакета він не роз демонстрував і мені, і іншим свій спілчанський значок.

Минулого року, в час виборів, світ побачила газета “Національний Майдан”. І на її останній шпальті чорним по білому вказано, що редактор – цей Батько Нації – Валерій Кіловатий. Де він взяв коштів на видання її в досить пристойному, професійному форматі аж в Сумах – для мене загадка та ще й дуже велика.

Іноді здається, що він глибокозаконспірована під такого собі простяка людина. Але ж яка мета тієї його конспірації?

Отже, пропоную вам чергове інтерв”ю з Батьком Нації. В ньому, як в краплині води світ відбивається і страшенне життя в новоствореній Ямпільській ОТГ, де люди змушені добиратися з сіл до Ямполя пішки за 25-30 кілометрів, і дволикість високої державної політики.

Людина від якої, у свій час залежало долетить чи ні ядерна радянська ракета до Лондона, чи спопелить столицю Великої Британії – зараз має зовні ось такий, зафіксований на цьому відео, жалюгідний вигляд крізь який, десь на рівні підсвідомості, можна побачити ознаки радянської агітації і пропаганди…