Днями у Запоріжжі від­бувся 26 між­народний турнір з греко-римської боротьби пам’яті майстра спорту СРСР Євгена Трухіна. На ньому традиційно змагаються борці до 20-ти років. Срібну медаль у вагвій категорії 97 кілограмів здо­був вінницький школяр Владислав Черторинський, якого вже називають майбутнім призером Олім­пійських ігор! Мама спортсмена Людмила гордиться сином і вдячна всім тренерам, які доклали зусиль до такого тріумфу, бо бій був вкрай важким!

— Владислав нині змагається у категорії юніорів — це від 17 до 20 років, тобто сину доводиться змагатись зі старшими та досвідченішими спортсменами. Щодня він тренувався по кілька годин і навіть в останні дні їв овочі та дієтичне м’ясо, аби скинути шість кілограмів, щоби виступати у своїй ваговій категорії — 97 кілограмів! — каже мама Людмила. — У першому бою Влад боровся з поляком та переміг. А тоді зійшовся з вірменином. На другий день боровся у фіналі, бій тривав аж шість хвилин! Але, на жаль, Влад поступився балами.

Мама Людмила виховує свого сина та ще двох ді­тей сама. Зіз­наєть­ся — жодної секунди не пожалкувала, що віддала Владислава у спорт! У вересні минулого року на чемпіонаті України в Харкові Влад отримав золоту медаль та досяг рівня майстра спорту. Додамо, що за плечима одинадцятикласника Він­ницької школи №30 Влада Черторинського чимало перемог у чемпіонатах та змаганнях. У 2019 році став бронзовим та срібним призером чемпіонату України серед кадетів та бронзовим — серед молоді.

Тренери юного вінничанина не приховують, що з такими успіхами у Влада є всі шанси колись потрапити на Олімпіаду та прославити рідне Поділля. Впевнені, у нього все вийде!

Вікторія Снігур