8-річний Артем Годунко з Мурованих Курилівців став срібним призером міжнародного конкурсу різдвяних пісень «Різдвяна мрія-2020».

Хлопчик — автор вірша «Дінь-дінь Різдво», музику до якого написав переможець «Го­лосу країни» Антон Копитін. Пісня стала популярною і лунає в ефірі національних радіостанцій.

– Синочок навчається у третьому класі у санаторній школі-інтернаті. Про конкурс вихователям повідомила адміністрація освітнього закладу. І ті, у свою чергу, донесли цю інформацію до дітей. Останніх це зацікавило, і вони приступили до написання віршиків на тему Різдва. На створення вірша Антона надихнув звичайний шкільний дзвоник та розповідь виховательки Лілії Валеріївни, яка потім і допомогла вже готові рядки відредагувати. Після того роботу відправили організаторам конкурсу у Київ. Було відібрано 100 найкращих віршів, куди і потрапив твір мого сина. Потім через деякий час сформувалось 50, і відтоді новин не було. А це перед новорічними святами зателефонували представники конкурсу та повідомили, що на вірш Артема написав музику Антон Копитін і пісня «Дінь-дінь Різдво» лунатиме на «Нашому радіо». Для нас це стало чудовим сюрпризом, вийшло неймовірно. А вже тоді зі всіх пісень обрали 10, які увійшли до суперфіналу, і ми були серед тих найкращих. Зрештою, син посів друге місце та став срібним призером, чому ми дуже раді.

А днями привітати Антона вирішила і народна депутатка Лариса Білозір. Вона подарувала хлопчику планшет та солодощі, що стало для родини досить неочікуваним і водночас приємним. Талановитого школяра підтримують однокласники та вчителі: вони разом записали відео, де гуртом наспівують «Дінь-дінь Різдво».

Вікторія Снігур