У Жвані кажуть, що жодних змін на краще не відбудеться.

Люди обурені тим, що голова Мурованокуриловецької ОТГ Галина Цибульська призначила старостою колишню голову сільради Людмилу Марецьку. А їхнього кандидата навіть не розглянули. Своїми думками жванчани по­ділилися у листі до редакції.

«Після виборів сільські ради припинили своє існування. Відповідно, пішла з посади і голова села  Марецька, котру запам’ятали всі зловживанням владою. Ця сама голова села, проти якої за фактом побиття депутата сільської ради було відкрите кримінальне провадження. Вона дозволила на земельних паях селян будувати котеджі в охоронній зоні Дністра і закривала очі на крадіїв граніту з ка­р’єру на території села.

Утім, як виявилося, пішла з посади вона ненадовго, бо вже 28 грудня 2020 року за поданням голови Мурованокуриловецької ОТГ її призначили старостою се­ла Жван. Вважаємо, незаконно, бо Галина Цибульська приховала від депутатів нашого кандидата на посаду старости Валерія Мельника. Цим вона порушила наші громадянські права, гарантовані Конституцією: обирати і бути обраним до органів влади».

Від імені громади лист підписав місцевий активіст Василь Гнатюк.

За поясненнями ми звернулися до голови ОТГ Галини Цибульської. Цей лист вона прокоментувала так:

– Це була моя пропозиція, і депутати її одноголосно підтримали: старостою села Жван призначена Людмила Марецька. Але в селі є люди, котрим не подобаються все і всі… Інших пропозицій від депутатів не було, а лист про те, що люди просили призначити на цю посаду Валерія Мельника справді був. Я говорила з ним, порадила йому ближче познайомитися з селом, трохи повчитися і, коли Людмила Степанівна вийде на пенсію, я пообіцяла його призначити старостою.

Здається, ми нормально порозумілися. Таке моє рішення не випадкове. Бо перехідний період набирати зовсім нових людей, котрі взагалі не орієнтуються у ситуації — це підписати вирок усій громаді.