За статистикою, майже кожен четвертий житель України впродовж життя потребує лікування зі застосуванням засобів на основі компонентів крові. Тяжкі травми та операції, ДТП, АТО, важкі пологи, хірургічні операції – те, від чого не застрахований жоден із нас.

Тому напередодні Дня всіх закоханих спортивний клуб «Вінницькі Вовки» організовує традиційну акцію зі здачі крові і запрошує долучитись всіх охочих та небайдужих! Коли? 12 лютого (п’ятниця). О котрій?

У зручний для вас час з 8:00 до 14:00. Де?Вінницький обласний центр служби крові (вул. Пирогова, 48). Для здорової людини віком від 18 до 60 років кроводача абсолютно не шкідлива, а й й навіть корисна процедура. Регулярне донорство сприяє профілактиці серцево-судинних захворювань, омолоджує організм та покращує роботу імунної системи, печінки, підшлункової залози та інших органів травлення.

Як здати кров?

  • Бути старшими за 18 років та важити понад 50 кг.
  • Не вживати алкоголь та енергетичні напої за 48 годин до здачі крові, лікарські засоби за 72 години (3 доби), не курити протягом 2 годин до процедури та 2-3 години після.
  • Не вживати жирну їжу, в тому числі молочні продукти за добу до здачі.
  • Мати при собі документ, що посвідчує особу.
  • Легко поснідати. Перед здачею крові випити до півлітра води або чаю.
  • Не приходьте здавати кров, якщо відчуваєте нездужання (озноб, запаморочення, головний біль, слабкість) та якщо нещодавно хворіли на інфекційні захворювання.

Донорство завжди було проявом великої благодійності та високого людського гуманізму. Станьте рятівником і подаруйте шанс на одужання тим, хто цього так потребує!

Валентина Лісова