В змаганнях взяли участь шість команд. Чемпіоном країни знову став клуб “ОКС-ШВСМ-ЦОП” (Вінниця), який набрав 40 очок. На другому місці – інша вінницька команда “ШВСМ-Олімпія” (34 очки). Це була фактично молодіжна збірна нашої області. В обох очних поєдинках лідерів перемогли чемпіони України – 2:1 і 3:0.

Бронзу серед шести суперлігових команд виграв “Фенікс” із Житомирської області (24 очки). Останню позицію посів ХК «Вінниця» (11 очок), який залишає елітний дивізіон і опускається у вищу лігу.

За підсумками чемпіонату України були визначені найкращі гравці за аплуа. Кращим воротарем став Богдан Юрков (“ШВСМ-Олімпія”), кращим бомбардиром – Юрій Дземух (30 голів, “ШВСМ-Олімпія”), кращим гравцем – Віталій Шевчук (“ОКС-ШВСМ-ЦОП”).

-Із 13 по 15 лютого «ОКС-ШВСМ-ЦОП» мав представляти країну в Нідерландах на клубному чемпіонаті Європи «Трофі» Але через пандемію ці змагання, на жаль, скасовані. Водночас наша молодіжна збірна готуватиметься до грудневого чемпіонату Європи в Португалії. А національна індорхокейна збірна гратиме на європейському змаганні в січні 2022 року, – сказав головний тренер “ОКС-ШВСМ-ЦОП” і національної збірної України Павло Мазур.

Втім, сезон індорхокею в Україні ще не завершено. Наприкінці цього тижня в Житомирі пройдуть фінальні ігри вищої ліги.

Фелікс ЖАНІН