А його головним фігурантом став начальник місцевої поліції Валентин Савчук.

– Інформацію про цього керівника ми збирали 9 місяців – бо чули від людей, що він любить їздити нетверезим на службовому авто! Напередодні він повернувся з курсів підвищення кваліфікації з Києва, мабуть, вирішив знання закріпити. 30 січня близько опівночі начальник Теплицького відділення поліції Валентин Савчук знову в стані сильного алкогольного сп’яніння керуючи службовим автомобілем Фольксваген скоїв зіткнення зі службовим ВАЗ-2107. З місця ДТП він зник.

Був виявлений у дворі своєї тещі в селі Мала Мочулка. Ми зателефонували до 102, всю ніч ночували біля хати. Близько 08:35 з почуттям впевненого перегару Валентин Савчук виїхав від тещі в сторону Теплик для проведення нового наряду. Це 12 кілометрів. Але ми впали йому на хвіст, – каже громадський активіст Юрій Ларченко.

– Але він сховався у туалеті відділку та просидів там півтори години. На місце приїхали співробітники ГРП з Вінниці. відвезли поліцейського у лікарню, взяли на драгер. І наче їм показало «нулі». Але дарма захищаєте правоохоронця, бо через 10 днів ситуація знову повториться. Рекомендуємо краще таких працівників відправляти на пенсію, бо ми це так просто не залишимо.

Жителі Вінниччини не приховують свого обурення після побаченого і додають – ця історія могла б стати чудовим сценарієм для фільму. А у пресслужбі обласної поліції нам повідомили, що за даним фактом проводиться службова перевірка. Начальник відсторонений від посади, новий т.в.о. керівника Теплицького відділення поліції – Олександр Берчук. Активісти вже встигли сходити до нього і познайомились. Поки, кажуть, претензій не мають…

Валентина Лісова