Не секрет, що із його телеканалами співпрацювали і наші місцеві тележурналісти, деякі ГО і йшла ретрансляція цих каналів на місцевих телестудіях.

Однак, родичі утримались від коментарів.

Нагадуємо, що народний  депутат від ОПЗЖ і близький соратник Віктора Медведчука Тарас Козак потрапив під санкції, як і три формально оформлених на нього телеканали «Ньюзван», «112» і «ЗІК». Хоча зараз йому приписують власність у 8-ми телеканалах України. Ще 2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів у дію відповідне рішення РНБО. Однак ці санкції зовсім не зачепили чималу частку контрольованих ним активів – адже вони, як «Схеми» виявили ще в 2019 році, зареєстровані на його цивільну дружину Наталію Лавренюк, яку він «забув» вказати в декларації: і частка в російському бізнесі, і десятки квартир та земельних ділянок в Україні. Відтоді минуло півтора роки – та Козак так і не вніс цивільну дружину у свою декларацію. Однак, як встановили журналісти, схоже, все вище згадане – не найрозкішніший об’єкт, який вдалося вивести з-під санкцій. «Схемам» вдалося виявити «московську схованку» Козака, набагато розкішнішу за українські активи – апартаменти в делюкс-комплексі в самому центрі Москви в 5 кілометрах від Кремля, по-сусідству з російським прем’єр-міністром Мішустіним і очільником «Пошти России». Апартаменти вартістю 350 мільйонів гривень.

Коли верстався номер газети, Юрій – троюрідний брат Козака, все таки прокоментував стосунки із цим родичем: 

Інформацію про цього ВІП-родича із Верховної Ради Юрій не приховує, але й не рекламує…

Бо нині Тарас Козак — власник трьох заблокованих телеканалів 112, «Зік» та «Ньюс Ван» – у центрі найбільшого скандалу в Україні.

Нині його троюрідний брат розказав про входження цього львівського бізнесмена у вищі ешелони влади та скупердяйські стосунки із ріднею.

— Це правда, що Тарас Козак твій брат?

— Так, але такої рідні я нікому не побажав би. У дитинстві ми дружили, разом проводили багато часу,  адже я лише на 3 роки молодший за Тараса… Потім наші шляхи розійшлись.

Він став дуже багатою людиною, крутився біля «бандитів» у Львові, має десятки підприємств і великі статки. Але коли моїй мамі збирали по родичах гроші на складну операцію, Тарас 200 доларів на лікування не дав! Так само брат прийшов із армії та шукав на Львівщині роботу — він його не взяв. Коротше, він піднявся на такі високі хмари, що йому не до нас усіх… Тому ми не спілкуємось, хоч і брати.

— Ти дивився його канали, які нині заблоковано на 5 років?

— Та збав мене Бог! Я ж нормальна українська людина, я на Майдані був, мої діти говорять українською. Тому я за те, щоб такі канали не показували в телеефірі, бо це реально зрада і здача України.

Нагадуємо, що днями українські журналісти «Схем» знайшли у цивільної дружини Козака Наталії Лавренюк невказані статки у Росії. Серед них і квартира біля Кремля за 350 млн. По сусідству із ро­сійсь­ким прем’єр міністром Мішустіним.

Роман Ковальський