До редакції газети звернулись пайовики з Петрашівки Ямпільського району, які вкрай занепокоєні ситуацією, яка склалась з їхньою землею.

Кажуть, представники агрофірми обіцяли золоті гори. Але вийшло не зовсім так.

– Колись наші села процвітали, ферма була на кілька тисяч голів. А зараз руїни та все у приватних руках. За паї ми, жителі Петрашівки, отримали по 3800, 5400 та 9-13 тисяч гривень. Коли стали розбиратись, чому так, нам пояснили, що так «прорахував комп’ютер за оцінками землі». Плутанина вийшла із термінами дії договорів – бо з’ясувалось, що замість 10 років більшості доведеться працювати із цим холдингом 13 та 15 років. Нас банально надурили! Цього року у нас змінився власник – ним став житель Черкас, — повідомили нам мешканці Петрашівки. — Нещодавно він приїжджав до контори у сусіднє село, і ми поїхали на відверту розмову. Просили, щоб встановили єдину та справедливу ціну, щоб більше не обманювали нас. Просили переукласти договори, бо у старих мова йде про 6,5% ставки, а це мізер. У нас же родючі землі над Дністром! Але він вислухав, після того відмовив нам. Навіть не представився і не назвав фірми. Отже, нас продали невідомо куди. Кому вірити – не знаємо. Може, досить ділити нас на своїх та кріпаків?! Досить дурити! Дуже шкода, що наші посадовці не дбають про народ і вчиняють не по-людськи. А якщо раптом нас не почують – тоді нам доведеться піти на радикальні заходи.

Тим часом жителі Петрашівки збирають підписи та скликатимуть збори, аби почути від нового власника відповіді на наболілі питання.

Вислухала
Вікторія Снігур