Цього року в Токіо (Японія) відбудуться перенесені Олімпійські ігри. Поки що єдину олімпійську ліцензію серед спортсменів Вінниччини здобув стрілець Олег Царьков. Тому до його виступів прикута особлива увага.

З 5 по 11 лютого у Львові відбувся чемпіонат України з кульової стрільби. Вінничани здобули там низку медалей. Три із них виграв Олег Царьков. Він продовжує перебувати у Львові, але телефоном поспілкувався із кореспондентом «33-го каналу».

  • Ми разом із вінничанкою Олесею Чайкою стали другими. В складі чоловічої команди виграли “золото”. А особисто я переміг у вправі ГП-6 (пневматична гвинтівка на 10 метрів), – каже олімпієць.

-Пане Олеже, вкотре ви вже стали чемпіоном України?

-Це складно порахувати. Але дорослі чемпіонати України почав вигравати із 2014 року.

-Результати, які ви показали у Львові, на олімпійському рівні? Із ними можна претендувати на медалі у Токіо?

-Звісно. Вони приблизно такого ж рівня.

-В особистому заліку у Львові відчували сильну конкуренцію?

-Так. Із Сергієм Кулішом (Черкаси) ми «йшли поруч» практично весь фінал. Він був срібним призером Олімпійських ігор, хоча поки що не має ліцензії на Олімпіаду-2021.

-Як ви надалі готуватиметесь до надважливого виступу в Токіо?

-Намагаюся максимально готуватися до Олімпіади. Використовую для цього всі можливості. Наразі перебуваю у Львові, де немає змоги готувати виступи у всіх олімпійських видах програми (через згорілий і не повністю відновлений тир – авт.). Зокрема не можу готуватися у стрільбі на 50 метрів, хоча виступати на Олімпіаді у цьому виді буду. Трохи пізніше поїду тренуватися до Києва, після чого візьму участь у тренувальному зборі у столиці. Готуватимемося до етапу Кубку світу, який пройде в березні у Делі (Індія).

-Багато українських стрільців вже мають олімпійські ліцензії?

-Всього п’ять. Із них в стрільбі з гвинтівки ліцензію здобув я один. Але маю надію, що у наших гвинтівочників ліцензії ще будуть.

Фелікс ЖАНІН