Це зібрання ініціювало біль­шість депутатів, а відповідне розпорядження підписав місь­кий голова Анатолій Гук. Цікаво, що вони обоє з секретарем члени «Української стратегії Гройсмана». Але Гук пішов за більшістю. На порядку денному чотири питання, два з яких стосується безпосередньо секретаря міської ради Оксани Семенюк.

Ось що повідомили гайсинчани редакції «33-го»:

– Всього за неповних три місяці «при владі» секретар міської ради Оксана Семенюк змогла так налаштувати проти себе громаду, що терпець урвався. У Гайсині стверджують, що їй це вдалося набагато швидше, ніж колишньому голові районної ради. Вона скандальна і «по трупах піде», — кажуть у місті. Поки Гайсинська громада бореться з коронавірусом та іншими проблемами, вона відпочиває.

Коли виклала із Єгипту свої фото — не втримались. Під її фото на тлі пальм гайсинчани обурювались: «Нормально… це тоді, коли вчителі 2 місяці без зарплати, лікарі при їх навантаженнях ледь кінці з кінцями зводять, а наше керівництво на теплих морях відпочиває. Нема що сказати!»

«Сесія відбудеться за будь-яких обставин! — запевнила депутат міської ради Людмила Залевська. — Ми не допустимо і не маємо наміру сприяти в подальшій маніпуляції і шантажі нас — депутатів, посадових осіб органів місцевого самоврядування, спеціалістів та керівників структурних підрозділів, сіль­ських старост — окремими посадовцями! Ми не допустимо дерибану землі! Ми не допустимо розкрадання коштів з бюджету! Ми сприятимемо, щоб на посади зайшли справжні фахові люди, а не люди з вартістю в декілька тисяч доларів! Нашими руками хочуть виконати свої чорні справи, схеми, приймати неправомірні рішення!

Те, що діється сьогодні, вже на контролі вищих органів. А той факт, що частина депутатів на сьогоднішній день відключила телефонний зв‘язок, дехто змушений не ночувати вдома напередодні сесії, дехто винайняв охорону, інші просто злякано, але нескорено чекають на цей день — свідчить про те, що нас залякують недаремно — значить, є що втрачати «людям», які, як вони висловлюються: «прийшли надовго»…

Я особисто повідомляю на загал, що камери спостереження, члени моєї родини, та я особисто протягом дня спостерігаємо стеження за нашим будинком і супроводження нашого авто автомобілем сірого кольору, марки «Тойота Кемрі», номерний знак АВ 4449.

Все це схоже на страшний і в той же час смішний серіал, але було б смішно, коли б не було все так серйозно».

Вчора сесія Гайсинської ОТГ попри тиск таки відбулась. Про всяк випадок кілька поліцейських нарядів приїхали з Вінниці. Більшістю голосів Оксану Семенюк звільнили з посади секретаря ради.