– Нам стало відомо, що школу хочуть закрити. Причина — порушення протипожежних норм. Але тут нічого не порушено, навпаки, адміністрація дбає, щоб дітям було безпечно, – обурені батьки.

Директорка школи Галина Кулак розповідає, що навчаль­ний заклад декілька разів перевіряли співробітники ДСНС.

– Приїжджали у вересні 2019 року, потім у лютому 2020-го. Склали припис і акт, я підписала. Ще жодного разу не було, щоб нам не виписали штраф, але ми все справно сплачуємо і усуваємо недоліки. Тому була здивована, як побачила рішення суду про адмінправопорушення. Коли почала вивчати документи, здивувалася деяким даним. У матеріалах справи додавалися акти і приписи за березень, хоча таких не було. Вказувалося, що не були усунені попередні недоліки. Але це неправда, — запевняє Галина Кулак.

Директор школи

Вчителі кажуть, що у інших школах набагато більше серйозних порушень, але до них чомусь питань немає.

– Хтось поклав око на приміщення нашого навчально-виховного закладу. Тут гарний ремонт, матеріально-технічна база — буде комусь ласий шматок… Але де будуть навчатися 57 учнів та ще 11 дошкільнят? — запитують вчителі.

Директорка школи повідомила, що усі приписи, які з неї вимагала виконавча служба, вона виконала, аби лише школу не закрили.

– Була вимога перенести котельню в окреме приміщення, але я надала технічну документацію, де чітко вказано, що котельня була передбачена проєктом, ми її не добудовували самостійно. Також вимагалося обробляти приміщення горища негорючими матеріалами, але в опалювальний період це неможливо зробити. Сподіваюся, школу не закриють, — хвилюється Галина Михайлівна.

Коли верстався номер газети, стало відомо, що виконавча служба запевнила адміністрацію Фронтівської ЗОШ, що навчальний заклад і далі може працювати. Батьки з полегшенням зітхнули, але впевнені, що це не остання спроба залишити село без навчального закладу.