«Ми готові їхати на Київ і відстоювати своє зароблене! Скільки можна принижувати людей у білих халатах?!»

На «гарячу лінію» газети «33-й канал» звернулися медики Вінниччини.

– Це уже крик душі усієї нашої медичної братії, бо мова йде не лише про вінницькі лікарні, а про медичні заклади області і навіть України. Нас знову наша влада кинула під ноги… Знову ми стоїмо на роздоріжжі — чи виїжджати працювати за кордон, де лікар за день отримує, як у нас за місяць, чи залишатися вдома і ризикувати здоров’ям майже безкоштовно. Бо з 1 січня лікарям, медсестрам і санітаркам зменшили заробітну платню на 3700 грн, 2500 грн та 1500 грн відповідно.

Улітку уряд ухвалив постанову «Деякі питання оплати праці медичних та інших працівників закладів охорони здоров’я», аби запобігти масовому звіль­ненню лікарів, середнього та молодшого медперсоналу. Так, було встановлено надбавки до «мінімалки». Замість 5000 грн лікар почав отримувати на руки 8000, медсестра — 7000, а санітарка — 6000 грн.

Але наше щастя було недовгим, бо постанова діяла до 31 грудня і її не продовжили…. Тепер НСЗУ не платить лікарням такої надбавки. В результаті всіх повернули на рівень мінімальної зарплати і «зрівнялівки».

Ми вже зверталися до про­фільного департаменту, але там кажуть, що це не їхня компетенція… Мовчать профспілки… Мовчать депутати усіх рівнів… Але ми далі мовчати не будемо!

Просимо, надрукуйте наше звернення — це буде наше останнє попередження владі. Якщо не буде реакції, повішаємо халати на гвіздок і візьмемо в руки вила…

Ініціативна група
медичних працівників закладів охорони здоров’я
Вінницької області