Підвищений цукор у крові отруює організм, веде до ураження тканин серця, кровоносних судин, очей, нирок і нервової системи. Звичайно, коли захворювання приймає хронічну форму, однією зміною раціону його не позбудешся.

Але якщо аналізи підтвердили несуттєве відхилення від норми, варто задуматися над тим, як знизити рівень цукру в крові та утримувати під контролем. Неоціненну допомогу в цьому питанні можуть надати рецепти, перевірені протягом століть народною медициною.

У народі кажуть, що цибуля допомагає від семи недуг. Але мало хто знає, що для зниження рівня цукру корисна не тільки свіжа цибуля, але і її відвар. 3 кг ріпчастої цибулі, 250 мл окропу. Розклади всю цибулю приблизно на 10 рівних частин (по одній частині на день курсу).

Вранці наріж якомога дріб­ніше 1 частину цибулі. Переклади в емальовану каструлю і залий водою. Кип’яти 8-10 хвилин. Цибулю викинь, а рі­дину розділи на 3 частини й пий 3 рази в день за 30 хвилин до їди. Курс лікування — 10 днів. Через кілька місяців повтори все спочатку.

Ще один чудодійний засіб для профілактики діабету — вода з кропу. 1 ст. л. насіння кропу залий 1 л окропу, дай настоятися. Приймай по 2 склянки напою в день: 1 склянка вранці, 1 ввечері.