Більшість українців за розпуск ВР.

За результатами опитування соціологічної групи “Центр Разумкова”, українці найбільше довіряють главі ВР Дмитру Разумкову та президенту Володимиру Зеленському, а найменше – міністру МВС Арсену Авакову. Більшість – за розпуск Верховної Ради та перевибори Президента.

Цікаво, що центр, який проводив опитування названий в честь його засновника Разумкова. Він є батьком Дмитра Разумкова. Однак рано пішов із життя. Зараз мама Дмитра Юлія Мостова, редактор відомого «Зеркала недели», яке припинило друкуватись і перейшло у інтернетресурс , є дружиною відомого політика  Анатолія Гриценка.

За результатами дослідження центру Разумкова, частіше порівняно з іншими політиками українці висловлюють довіру главі Верховної Ради Дмитру Разумкову (йому довіряють 32% опитаних, не довіряють — 53%) та президенту Володимиру Зеленському (відповідно 26,5% і 65,5%).

Довіру нардепу “ОПЗЖ” Юрію Бойку висловили 22% опитаних (не довіряють йому 70%), п’ятому президенту Петру Порошенку — відповідно 19,5% і 75,5%, лідерці “Батьківщини” Юлії Тимошенко — відповідно 19% і 75%, міністру МВС Арсену Авакову — відповідно 12% і 76%.

Найнижчий баланс довіри-недовіри, за результатами дослідження, у Авакова, прем’єра Дениса Шмигаля, та кума президента Росії Віктора Медведчука.

При цьому більшість респондентів висловлюють недовіру до всіх політиків, чиє прізвище було представлене в опитувальнику.

Тому існує ймовірність розкручування нового політика. Багато хто ставки робить на вінничанина Володимира Гройсмана. І у нього рейтинги вищі на 1 відсоток за Разумкова

В іншому опитуванні на  посаду Президента.

“Якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, найбільше голосів у першому турі отримав би Володимир Зеленський (23% тих, хто візьме участь у виборах і визначився0 За  співголову фракції “ОПЗЖ” Юрія Бойка 20% опитаних, за лідера “Євросолідарності” Петра Порошенка – 18%.

Лідерку “Батьківщини” Юлію Тимошенко готові підтримати 11%, Ігоря Смешка – 5%, Анатолія Гриценка – 3%, Володимира Гройсмана – 3%, Олега Ляшка – 3%, Дмитра Разумкова – 2%, Руслана Кошулинського – 2%, Олександра Вілкула – 1,5% та Віталія Кличка – 1%.

Разом з тим, більша половина українців сьогодні за розпуск Верховної ради та перевибори нардепів та Президента.

“Якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, найбільше голосів у першому турі отримав би Володимир Зеленський (23% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме)”.

Лідерку “Батьківщини” Юлію Тимошенко готові підтримати 11%, Ігоря Смешка – 5%, Анатолія Гриценка – 3%, Володимира Гройсмана – 3%, Олега Ляшка – 3%, Дмитра Разумкова – 2%, Руслана Кошулинського – 2%, Олександра Вілкула – 1,5% та Віталія Кличка – 1%.

Юлія Іванюк