У військових формування боротьба з самбо є одним із основних видів спорту, так як поєднує в собі фізичну культуру і видовище, спорт і самозахист. Самбо — не тільки вид спортивного єдиноборства і система протидії противнику без застосування зброї, а й система виховання, що сприяє розвитку морально-вольових якостей. Самбо формує людей, здатних постояти за себе, за свою сім’ю, за Батьківщину.

Майже 20 військовослужбовців різної вагової категорії взяли участь у змаганнях.

В спортивному залі військової частини гвардійці змагались на звання кращого «самбіста».

«Нехай переможе найсильніший та найкмітливіший», – саме такі слова сказав перед змаганням начальник бойової та спеціальної підготовки майор Олександр Вітковський.

Участь у змаганнях приймали найбільш підготовлені бійці бойових батальйонів: патрульного, стрілецького та оперативного призначення.

Одним із учасників змагань був Станіслав Степанов, у родині якого чотири покоління – від дідуся до онука професійно займались спортом. Станіслав ще з юних років займається боротьбою самбо, любов до якого привив дядько-спортсмен Олександр Васильович, який ще зовсім малого, чотирирічного хлопчиська завів до гуртка у селещі Веселинове.

«Спочатку це було захоплення, а потім – гарна статура, дівчатам це дуже подобається», – з посмішкою розповідає нацгвардієць.

Станіслав неодноразово брав участь у змаганнях серед військових частин, а також – у Міжнародних, Європейських та Східно-Азіатських змаганнях.

«Однак, на бойовому килиму мені зустрівся досвідчений та більш підготовлений суперник, який і буде представляти нашу військову частину на змаганнях у Західному оперативно-територіальному об’єднанні», – говорить Святослав.

За рішенням суддів перемогу здобув Ігор Шендер.

“Спорт – це серйозний виклик, який перевіряє стійкість тіла й духу, але дорогу завжди подолає той, хто сконцентрованіший», – прокоментував перемогу Ігор.

Підсумувавши здобутті перемоги усіх учасників змагань, першість з боротьби самбо отримав батальйон оперативного призначення.

Переможці та призери змагань отримали грамоти від командира військової частини та солодкі призи, а найголовніше – задоволення від спортивної конкуренції.

Отже, попереду у переможців дні плідної підготовки до змагань та участь у чемпіонаті Західного оперативно-територіального об’єднання, який відбудеться у березні місяці в місті Івано-Франківськ.

Валентина Лісова