В Україні запрацював завод з переробки часнику на напівфабрикати і спеції для різних галузей харчової промисловості. Про це повідомив заступник голови фермерського господарства “АГРО-МАЙСТЕР”, керівник виробничого проекту Василь Гудзовський.

“Вперше в Україні та Східній Європі починає роботу завод з комплексної переробки часнику на напівфабрикати і спеції для різних галузей харчової промисловості. Його розташування – Липовець. Ми перетворюємо дуже примхливий, непростий в зберіганні та переробці овоч на чудовий, ароматний, добре оформлений напівфабрикат для вітчизняних ковбасників, кулінарів, КОНСЕРВНИК і пекарів”, – пише Василь Гудзовський в Facebook.А ще ми даємо шанс тисячам українських селян, дачників і просто закоханих у нацпродукту любителів гострих відчуттів, не викинути плоди своєї нелегкої праці на звалище, а отримати хороший прибуток від вирощування часнику”.

Ринок споживання сушеного часнику в Україні досить і 90% цього ринку – імпорт, переважно з Китаю. Тільки в 2019 році Україна імпортувала понад 5,3 тис. Т свіжого часнику (в півтора рази більше в порівнянні з 2018 роком), 73% якого надійшло з Китаю: обсяг імпорту в 2019 році був рекордним з 2013 року.

Валентина Лісова