Вінницькі шахові вундеркінди нерідко перемагають дорослих спортсменів, а зараз їм довелося зійтися в очному протистоянні.

Наприкінці минулого тижня у Вінницькій ДЮСШ № 6 відбулися чемпіонати області серед дітей до 8 і до 10 років. Тут розігрувалися путівки на чемпіонати України. Тому турніри мали статус змагання року для цієї шахової малечі.

В чемпіонаті області серед дітей до 8 років переможцем зі стовідсотковим результатом (9 очок із 9 можливих) став Юрій Перепелиця. Він є вихованцем шахового клубу «Романтик», що є філією МДЮСШ № 6. Разом із ним трійку кращих склали Ілля Лабінов і Родіон Зіньківський. В турнірі серед дівчат перші три позиції посіли також вінничанки Кіра Горпиніч, Мирослава Рибачек і Аліна Баніна.

Найбільш сильний склад зібрався в турнірі серед юнаків до 10 років. Перемогу тут здобув Аріель Швайгер, який раніше був призером України серед хлопчиків до 8 років. Чудові шанси стати чемпіоном мав срібний призер Семен Платовський, але втратив їх після поразки в передостанньому турі. Бронза – у Миколи Бубели, який нещодавно виконав норматив кандидата в майстри спорту.

Серед старших дівчат не було рівній багаторащовй чемпіонці області Катерині Баніній. Срібло – у чемпіонки Вінниці-2021 Софії Буркот, бронза – у Марії Грінь.

Фелікс ЖАНІН