Ніякої вакцини від коронавірусу власного виробництва у нас не з’явилося. Так само, як і бажаючих фармкампаній, що могли би розмістити у нас виробництво дефіцитного медпрепарату. Обіцянки влади знову виявились цяцянками.

На початку пандемії трішечки не розібралися з ситуацією і за копійки продали закордон майже всі медичні маски. А потім дивним чином віддали цей ринок Герегам, що завезли з Китаю мільйони цих масок та окулярів, але вже зовсім по іншій, на порядок більшій, ціні. А тепер міністр МОЗу Степанов знову розповідає про незалежні від України бюрократичні причини невчасного завезення вакцини від ініціативи Ковакс. Тобто, навіть те, що світова спільнота нам виділяє безкоштовно, ми не в змозі завезти до себе вчасно, щоб у обіцяний термін розпочати вакцинації хоча би лікарів. Отже вчора кампанія не розпочалась. Мол, трішечки затримується вакцина. Коли розпочнеться – невідомо. Одним словом, по-нашому, як тільки, так відразу. За минулу добу хвороба знову забрала півтори сотні людей. Скільки ще поховають у пластикових мішках, поки держава усвідомить свою відповідальність перед громадянами?

Очевидно, прогнозована опозицією українська вакцинація таки затягнеться до 2023 року, коли у світі вже почнуть забувати про Ковід-19. Цікаво, хто з нами, потенційно враженими недугою, без довідок про вакцинацію, захоче мати справу?

Григорій Коробов