Її відзначили на п’ятій традиційній щорічній святковій церемонії «Футбольні зірки України». Це спільна ініціатива Української асоціації футболу та Всеукраїнської асоціації футболістів-професіоналів. Цього разу церемонія проходила в онлайн-форматі.

До символічної збірної України увійшли представниці провідних жіночих футбольних клубів країни «Житлобуд-2» і «Житлобуд-1» (Харків), «Восход» (Стара Маячка), «ЕМС-Поділля» (Вінниця) і ФК «Маріуполь». Трійку кращих півзахисників склали Дар’я Апанащенко («Житлобуд-1»), Тетяна Левицька («Восход») і Юлія Христюк («ЕМС-Поділля»).

Перед цим два роки поспіль кандидат у майстри спорту України Юлія Христюк двічі визнавалася кращою молодою футболісткою України. Але 8 січня вона вилетіла у Штати. Виступає за команду “Old Dominion University” університету Вірджинії, де й навчатиметься наступні чотири роки. Юлія Христюк мала перебратися до США ще влітку. Але через карантин це вдалося лише зараз. Бо жіночий чемпіонат Америки почався взимку.

Університет сплачує за харчування і проживання Юлії Христюк, платить їй гідну стипендію. Водночас наша землячка входить до національної збірної України. Якщо викликатимуть, гратиме за неї.

Юлія займається футболом понад шість років, була капітаном збірної України серед дівчат до 17 років. Грає на позиції центрального півзахисника та може діяти в ролі форварда.

Фелікс ЖАНІН