На старт загалом виходили 475 легкоатлетів із 25 регіонів України, а також Вірменії, Туреччини, Киргизстану. До складу збірної Вінницької області увійшло 20 спортсменів. Збірна команда області посіла 8-е місце серед дорослих і 9-е – серед молоді.

Серед чоловіків срібним медалістом в легкоатлетичному семиборстві став Вадим Адамчук. При цьому він встановив новий рекорд області! Вадим займається легкою атлетикою з 11 років. В 16 років він брав участь у І юнацьких Олімпійських іграх у Сінгапурі. Там, виступаючи з травмою, увійшов до першої десятки. В 17 років Вадим встановив юнацький рекорд України зі стрибків у довжину. Це стало сенсацією навіть для тренерів і функціонерів, адже попереднє досягнення трималось 30 років! Тоді Вадим Адамчук стрибнув на 7 м 95 см. Зараз, за словами експертів, він має шанси поборотися за путівку на Олімпіаду.

В активі вінничан – ще три бронзи на чемпіонаті України серед дорослих. Їх виграли Кирилу Кіру (стрибки з жердиною), Ілля Сосницький (біг на 3000 м) та збірна з естафетного бігу 4 х 400 м (Тетяна Дорошенко, Інна Ковтун, Марія Черкас, Юлія Чехівська).

Серед молоді чемпіоном став вінничанин Ілля Сосницький (біг на 3000 м), срібною – Руслана Мазур – (біг на 3000 м), бронзовим – Василь Войтюк (біг на 800 м).

Фелікс ЖАНІН