Це шокуюче вбивство сталось у столиці. Під час відпрацювання правоохоронці виявили в лісосмузі багаття, а поруч – жінку, яка намагалася щось спалити. Коли побачили, що саме, — були вражені.

У  багатті, яке тліло, лежали чоловічі кисті, інші частини рук – у великому пакеті. За словами джерела, жінка назвала себе, проте пояснити те, що відбувається, не змогла. Виглядало, ніби вона в стані шоку…

За лічені години правоохоронці встановили особу загиблого чоловіка і приміщення, де також виявили останки. Жертвою став 39-річний житель Дніпровського району Києва. Ймовірно, вбили та розчленували чоловіка саме в його квартирі. Частини тіла, які жінка не встигла винести, вилучили слідчі. Пів тулуба лежало на кухні, кишки — в пакеті в морозилці… Це були рештки того самого 39-річного Андрія.

– Він був депресивна така молода людина, ніде не працював, дуже замкнутий. Майже не виходив, його можна було побачити раз на тиждень, коли виповзе зі своєї нори, — розповіли про вбитого сусіди.

У цій історії є вінницький слід, бо, як з’ясував наш журналіст, підозрювана у цьому злочині Олена довго жила та працювала у Вінниці. Жінка народилася в Норильську (Росія) у 1987 році, зараз їй 32 роки. Коли саме переїхала до нашої країни, точно невідомо, однак вона вчилася у Вінницькому інституті економіки Тернопільського національного економічного університету, закінчила його з відзнакою, а з 2010 року – вже в Національній академії внутрішніх справ. У соцмережах вона навіть викладала фото в кашкеті, який раніше носили правоохоронці. Але схоже, що це чуже – можливо, якогось друга.

З 2005 по 2012 рік Олена працювала в управлінні праці та соцзахисту населення Вінницької міськради. У мережі є кілька її резюме від 2014 року, в яких зазначено. що жінка шукала в Києві роботу юриста. А вже в наступному, 2015-му році, в Шевченківському районі Києва жінка зареєструвала приватне підприємство, що надає юридичні послуги.

Олені загрожує ув’язнення

На одному з фото вона стоїть з бензопилою і текстом: «Життя прекрасне! Просто за нього потрібно боротися!»

Олена проживала у тому ж будинку, де й Андрій. Наймала житло. А квартира нібито дісталася йому в спадок від батька, дуже шанована людина була, працювала в міністерстві. Олена добре знала чоловіка, вони спілкувались. А ось що послугувало причиною вбивства — поки точно не відомо. Правоохоронці перевіряють усі версії, зокрема й спробу заволодіти житлоплощею жертви.

Сусідка загиблого каже: в яких стосунках він був із підозрюваною — не знає. І має версію, що та діяла не сама.

– У Андрія була співмешканка, але зовсім інша. У нього була блондинка, а вбила його брюнетка. Може бути, вона була не одна, тому що кілька днів тому ще якийсь чоловік відкривав ключами ці двері, — додають сусіди. – Олена могла діяти зі спільниками.

Затриманій оголошено про пі­дозру. Їй загрожує до 15 років позбавлення волі. Вона у СІЗО, але поза очі кажуть, що слід перевірити її на «вмєняємость».

Валентина Лісова