У Марти Козенюк з Байківки Калинівського району почались передчасні пологи, і дорогою до обласної лікарні жінка переживала, аби не народити у машині! Та на допомогу кинулись вінницькі патрульні, вони супроводили вагітну жінку, в якої відійшли води, за 4 хвилини, та передали медикам. На щастя, двійня Ростик та Костик народились здоровими і радують новоспечених батьків!

– Нами під час патрулювання було зупинено автомобіль Daewoo Lanos за порушення дорожнього руху. Він проїхав на червоний сигнал світлофора. Підійшли до водія, встановили дані. Під час розгляду справи до нас підбіг чоловік, був дуже стурбований. Попросив надати допомогу, бо віз своїх знайомих до пологового будинку. Ми вирішили допомогти людям у цій ситуації, віддали документи водію, який порушив ПДР, і вказали іншому чоловіку, який попросив про допомогу, слідувати на автомобілі за нами. В гучномовець ми передавали іншим учасникам дорожнього руху, щоб пропустили наш спецтранспорт, а також водія, який рухався позаду. Всі водії реагували на наші вказівки, — розповіли патрульні Сергій Гулько та Іван Марухно. — Породіллю доставили до лікарні за 4 хвилини. Далі її передали медикам.

Патрульні Сергій Гулько та Іван Марухно

– Народила мама Марта двох хлопчиків дещо передчасно, — кажуть лікарі. — Дітки у задовільному стані, на грудному вигодовуванні та на суміші. Уже перебувають вдома. Днями новоспечені батьки зустрілись з вінницькими копами та подякували за все.

– У нашому роду вже були двійні, у чоловіка є дві сестри. Тому новина ця не стала для нас несподіванкою. Ще на першому УЗД показало, що б’ється два сердечка. Вже було 35 тижнів вагітності. Аж раптом у мене відійшли води, тож чоловік посадив мене у машину — й мерщій до Вінниці. За кермом перебував його товариш Андрій, бо в мого коханого від переживань руки трусились. Десь за хвилин п’ятнадцять ми в’їхали у місто. На «Водоканалі» помітили машину патрульних, вирішили звернутись до них, бо попереду було багато світ­лофорів, вечірній час доби, дороги зовсім не пусті. Копи залюбки погодились і супроводжували нас. В обласній лікарні ім. Пирогова ми були близько дев’ятої вечора. Чекали переймів, і о 04.10 ранку народився Ростислав з вагою 2050 грамів, через дві хвилини світ побачив Костянтин з вагою 2680 грамів. Пологи приймав лікар Денис Миколайович, вдячна йому за все, — усміхається мама Марта Козенюк.

Мама Марта каже, що її первістки – подвійна відповідальність, але ж яке це щастя!

— Ми вже вдома, важкувато справлятись, але це таке щастя. Хлопчики різні, тому з легкістю їх розрізняємо. Безумовно, заслуга патрульних велика. Адже був страх, бо дорога, тим паче це наші первістки і двійня. Одним словом — подвійна відповідальність! І копи зреагували швидко, я вдячна їм.

Попри емоції, поліцейські себе героями не вважають, кажуть — це просто їхній обов’язок. Керівництво поліції пообіцяло преміювати Івана та Сергія. Поки ж вони отримали лише додатковий вихідний. Родина Козенюків зізнається — не проти із копами-рятівниками товаришувати і зустрічатись за чашечкою кави. А коли Костик та Ростик виростуть, батьки неодмінно розкажуть їм захоплюючу та водночас екстремальну історію їхньої появи на світ.

Віталіна Трудько