Нещодавно у лісових угіддях ДП «Тульчинське ЛМГ» проводилась оцінка впливу на довкілля. Виконували процедуру згідно із договором із підприємством «Український центр екології грунтів», за участю кандидата сільськогосподарських наук, ученого-агронома, агрохіміка, грунтознавця Грекова Валерія Олександровича.

У кожному лісництві Тульчинського ЛМГ брали грунтові проби, таким чином було проведено дослідження безпечної лісогосподарської діяльності по визначенню впливу на грунтовий покрив.

Нагадаємо, що у 2017 р. набрав чинності Закон України «Про оцінку впливу на довкілля», він запровадив новий дозвільний документ – висновок з оцінки впливу на довкілля. Закон визначає перелік об’єктів, що потребують отримання висновку, а лісове господарство належить до переліку категорій видів планованої діяльності та об’єктів, які можуть мати значний вплив на довкілля та підлягають оцінці впливу на довкілля. Доступ громадськості до звіту з оцінки впливу на довкілля забезпечується в порядку, передбаченому статтею 4 цього Закону.

У 2020 році набув чинності Наказ Міністерства енергетики та захисту довкілля України «Про затвердження Методичних рекомендацій з розробки звіту з оцінки впливу на довкілля в галузі лісового господарства».

Пресслужба Вінницького ОУЛМГ