Адже облік чисельності диких парнокопитних та хутрових мисливських тварин обов’язково проводиться на початку року в мисливських угіддях державних підприємств Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства.

За результатами обліку диких тварин на початок 2021 року в мисливських угіддях ДП «Гайсинський лісгосп» нараховується 38 кабанів (у тому числі 15 голів – у вольєрі для напіввільного утримання диких тварин), 298 козуль, 28 оленів, 42 лані, 38 борсуків, 38 лисиць. Для підрахунку дичини лісівники використовували різні методи: шумового прогону, спостереженням у місцях підгодівлі, підрахунок слідів, опитування майстрів лісу.

Мисливствознавець підприємства С.Злепко зауважив, що особливо кількісна та видова характеристика мисливських угідь лісгоспу не змінилася у порівнянні з попереднім роком.

За результатами «зимового перепису» визначається видовий склад, встановлюються місця проживання тварин, міграції, територіальне розміщення чисельності в різних районах мисливських угідь. Такий захід дозволяє забезпечити раціональне та невиснажливе використання державного мисливського фонду, встановити об’єктивні ліміти добування мисливської фауни на наступний сезон полювання.

Пресслужба Вінницького ОУЛМГ