Магістерка Вінницького національного технічного університету Ярослава Марущак та аспірант цього вишу Ярослав Яхимович розробили ц додаток Remo app. Він дозволяє отримувати відгуки від клієнтів за їхніми емоціями. За допомогою камери та мікрофону додаток зчитує вираз обличчя і тембр голосу, а потім визначає рівень задоволеності клієнта. Свою розробку вінничани презентувала на міжнародному хакатоні Developer Week Global, що мав проходити в США(Сан-Франциско), але через карантин відбувався в онлайн-форматі. Remo app отримав численні схвальні відгуки від організаторів хакатону, а також пропозиції від однодумців, як і де його можна було б використовувати із суспільною користю.

-На хакатоні слід було представити ідею, яка покращить твоє місто. Ми задумували цей додаток для вінницьких «Прозорих офісів». Він мав дуже швидко аналізувати задоволеність громадян наданням адміністративних послуг. Таке оцінювання може бути запроваджене в лікарнях, ресторанах тощо. А відтак майбутні відвідувачі можуть одразу побачити найсвіжіші реакції і оцінити той чи інший заклад. Зараз додаток проходить тестування, ми його удосконалюємо і готуємо до запуску на український ринок». – розповідає Ярослава Марущак.

Ярослава працює ІТ-сфері тестування програмного забезпечення вже майже 6 років, тобто ще з 11 класу. У серпні 2020 року вона тримала звання «Best speaker» (Найкращий спікер) за результатами міжнародної конференції в галузі тестування програмного забезпечення QA-Z Days 2020, яка тривала з 15 по 17 липня. У заході взяли участь понад 3 тисячі учасників. Свої доповіді для них презентували спікери з 9 країн світу: США, Великобританії, Китаю, Мексики, Білорусі, Росії, Казахстану, Мальта. Від України була лише вінничанка Ярослава. Дівчина ділилася секретами, як навчити і створити успішного спеціаліста з тестування програмного забезпечення з нуля. В результаті її доповідь отримала найвищу оцінку від учасників і стала найкращою.

Вікторія Снігур