Інцидент стався  вранці 10 лютого у Погребищі. О 8.53 зателефонували до Служби порятунку «101» та повідомили про пожежу на вулиці Б.Хмельницького, 94. Горіла одна із кімнат квартири на першому поверсі п’ятиповерхівки.

– Із сусідніх квартир бійці ДСНС одразу евакуювали чотирьох мешканців будинку, вивели на свіже повітря – трьох, а врятували чотирьох людей, — пові­домили у пресслужбі ДСНС. — Під час проведення розвідки помешкання, в якому сталося загоряння, бійці ДСНС виявили літ­ню жінку без ознак життя — 73-річну матір власниці квартири та 8-річну непритомну дівчинку. На жаль, реанімувати дитину не вдалося, вона померла в автомобілі екстреної медичної допомоги. Вогонь забрав два людських життя, знищив кімнату на площі 12 кв.м, домашні речі, меблі, побутову техніку.

Як вдалось з’ясувати нашому журналісту, загиблу бабусю звали Надія Задерей, її онучку – Тетяна.

– Це біда, горе, трагедія — все в одному! Все сталося у п’ятиповерховому будинку. Допомагали люди, які проходили мимо і прийшли найпершими. Пожежа розбушувалася дуже швидко. Більшість людей з 7.40 до 8.20 йшли на роботу і ніяких ознак пожежі не помітили, а уже о 9.00 квартира горіла. Віддано працювали медики, рятувальники — евакуйовували людей, дітей з верхніх поверхів. Допомогли працівники КвітНету знімати людей по своїй драбині. Всі бу­ли дуже налякані! Медики робили все можливе, щоб реанімувати дитину, щоб спасти, але не вдалося. Бабуся На­дія після ін­сульту, була лежача. Причина пожежі — займання електропроводки. Але най­важче — лю­ди розбиті великим горем: втратили дитину і матір. Сім’я порядна, жили небагато, обоє пра­цювали, щось купували в кретит. Як всі сім’ї, щось планували. Квартира вигоріла вщент. Все згоріло — документи, речі. Родичів сім’я має небагато. Друзі допомогли в організації похоронів, — каже Світлана Данченко, голова будинкового комітету, заступник директора школи, в якій навчалася дитина.

Поховали бабусю Надію та онучку Тетяну поряд на місцевому кладовищі…

Якщо бажаєте підтримати родину, надсилайте кошти на картку Приватбанку: 4149 4991 3498 5546 Данченко Світлана Олександрівна.

Віталіна Володимирова