«Радість дітям» — день щасливих посмішок для важко­хворих дітей влаштували в День закоханих у Шкуринцях.

– Захід був унікальний — подарував незабутні враження десяткам маленьких вінничан. Це найефектніша подія зими! Після стін лікарні діти вийшли на свіже повітря, катались на засні­жених спусках та підіймались в небо на повітряній кулі за своєю мрією, — розповідає організаторка Надія Дмитрієва.

– Кожна дитина особлива і має важку хворобу. У більшості — невиліковні діагнози. Та у цей день ми зробили все можливе, щоб подарувати їм радість і посмішку. Ідея такого фестивалю з’явилась випадково, коли познайомилась з власниками повітряної кулі — Катериною Бєляєвою та Дмитром Кулєшею. Ми зійшлись у поглядах та спільними зусиллями зібрали всіх небайдужих, щоб безкоштовно організувати свято для діток. Я проконсультувалась з вінницькими онкологами. І тих діток, яким дозволили лікарі, ми вивезли на розважальний фестиваль. Також долучили дітей з синдромом Дауна та ДЦП. Кожен, хто підіймався на кулі, загадував бажання. А воно одне на всіх — вилікуватись та бути здоровими. В кінці дня ми відпустили у небо маленькі повітряні кульки, а разом з ними всі болі, недуги та хвороби. Дітки вражені, а їхні батьки щасливі! Це справжня новизна для Вінниччини. Тож ми не збираємось зупинятись, і в планах ще багато цікавого.

Моя співпраця з онкохворими дітьми розпочалась не так давно. Рік тому мій похресник Діма Шилов став жертвою лікарського недбальства. Через неправильне лікування та встановлений діагноз його життя і зараз межує зі смертю. Лікарі з ОХМАТДИТу роблять все можливе, щоб його врятувати. Але втішних прогнозів не дають — рівень аналізів ледь підіймається. Наша історія сколихнула Вінниччину. Я зрозуміла, що є небайдужі люди, які готові боротись за життя дітей та допомагати їм. Тож зараз старанно працюю над тим, аби дарувати радість кожній дитині.

Хочеться відзначити, що кожен, хто долучився до дійства, працював абсолютно безкоштовно. Від перевізників до власників розважального парку Vinny Landy. У діток залишились чудові подарунки на пам’ять — це картини для гравірування та книги від Вінницького центру історії.

Захід організовували Надія Дмитрієва — голова БФ «Діма Шилов», Катерина Бєляєва та Дмитро Кулєша — команда повітряної кулі «Queen sky», Діана Мороз — громадський діяч, Марина Заривна та Станіслав Балуєв — керівники парку Vinny Land і редакція «33-го каналу».

Кожен з цих дітей має свою історію боротьби за життя. Про це читайте у наступних випусках «33-го каналу».

Софія Копач