Війною двох амазонок назвали гайсинчани нещодавню сесію міської ради, котра тривала два дні і була присвячена діяльності тепер вже колишньої секретарки Гайсинської ОТГ Оксани Семенюк.

Наша газета вже розповіла, що під час першого дня сесії Оксану Семенюк звіль­нили з посади. Зі скандалами і взаємними звинуваченням. У другий сесійний день на посаду секретаря Гайсинської ОТГ депутати обрали Людмилу Залевську. Так довго Гайсин ще не штормило.

Публікація про Оксану Семенюк викликала цілий шквал відгуків та емоцій. Бо відпочинок в Єгипті тоді, коли в ОТГ купа проблем — це лише краплинка у цілому морі звинувачень. Як виявилося, діяльність колишнього секретаря ОТГ була значно бурхливішою. Вона ж, відчуваючи, що позачергова сесія буде дуже непростою, вмикала усі свої важелі, щоб не допустити її проведення. Депутати скаржилися на те, що раптом з’явилися незнайомі автівки, котрі їздили «хвостом» за депутатами і контролювали все і всіх. А потім були погрози на кшталт: «спалимо бізнес», «викрадемо дітей». І чутки про бандита з кличкою Вертольот. Більше того, планувалося навіть закласти вибухівку в приміщення райдержадміністрації! Це питання намагаються заполітизувати, предс­тавивши, як боротьбу кла­нів Гройсмана і Кучера. Утім, більшість вважає, що це все не так.

Оксана Семенюк

Ось що розповідають небайдужі гайсинчани.

«Оксану Семенюк у Гайсині називають «Жу-жу» — як її кафе. Вона харчувала усіх дітей в дитсадках і школах. Кажуть, погано харчувала. На такому бізнесі та на інших оборудках вона купила собі автомобіль за кілька мільйонів гривень. Таку розкіш звичайний чиновник міської ради собі не дозволить. В Єгипет вона їздила давніше, а нещодавно побувала у Буковелі. Саме в той час, як в усіх навчальних закладах Гайсина виключили газ…»

«Старости почали скаржитися, що з них збирають по 100 і більше тисяч гривень (залежно яке село). Явні злочини хтось намагається прикрити великою політикою».

«Ось бачите, тут твориться казна що. Люди гроші з бюджету крадуть мільйонами, залякують депутатів, хтось кудись ночами їздить і щось підписує, хтось тисячами доларів бере хабарі за посади, навіть прейскурант цілий є, яка скільки коштує, хтось якомось дивним чином постійно «вигравав» тендери, хтось роками обкрадав дитячі садочки і школи і це весь час сходило з рук, а хтось цього «не бачив», хтось колекціонує квартири в столиці, а ви ото десь галопом по Європах!»

«Рано чи пізно кожен сідає за банкетний стіл своїх вчинків! Бумеранг дістався і до неї. Депутати молодці! Те, що вона творила, переходило всі рамки!!! Збирала з підприємців по сто доларів на КОВІД-фонд, де ті гроші? А в нас найбільше підприємців в області!

Вона хотіла прибрати Ілліча та стати на його місце! Проти Семенюк Оксани «жужі» було 24 голоси! А стала вона секретарем з 19 голосами. Як можна було від 20 листопада, від першої сесії, до 9 лютого втратити скільки підтримки!? Вона за посади та за всі рішення вимагала винагороди, вона не прийшла працювати, а садити клумби, відмивати на них кошти, вигравати тендери, годувати наших діток неякісними харчовими продуктами!»

Коментує Лариса Нагонюк:

«Варто згадати, як Семенюки «гралися» з тендерами на закупівлю продуктів харчування в дитячі садочки та на озеленення міста. Дивно, що кримінальну справу за перевищення службових повноважень не було порушено. Про доходи цієї сім‘ї можна лише здогадуватись по змінах в особистому автопарку».

Дісталося від гайсинчан і новообраній секретарці ОТГ Людмилі Залевській.

«Буде ще гірше. Війна точилася між цими двома амазонками, але Кучер переміг. У Залевської рейтинг нульовий. Правдами і неправдами вона теж йшла по трупах, займаючи місце постійного секретаря Чечелівки. Тепер дійсно Гайсин перетвориться у філію “Курки Ряби”. Чоловік Залевської – один із заступників Кучера. Ставлося рейдерське захоплення влади у Гайсинській міськраді».

«Поміняли шило на мило! Жу-жу зі своєю сім’єю з благословення Гука дерибанила бюджетні кошти, то тепер вибрали Залєвську – ставленицю Кучера, завдяки якій у нашому райо­ні Кучер прибере Гука (якому вже місце в будинку престарілих) і перетворить наше місто в філію «Курки Ряби»!! З нашої ОТГ стирчать курячі ноги».

Та більшість гайсинчан після такого перевороту сподіваються, що у їхній громаді все неодмінно буде добре.