Відео, фігурантами якого стали співробітники Жмеринської по­ліції, нині на слуху всієї країни і вже набрало десятки тисяч переглядів та коментарів. Канал «Юрий Ларченко» опублікував відео, де двоє чоловіків – пра­цівники поліції — розмовляли про отримання неправомірної вигоди від учасників дорожнього руху. Там чути, як один з учасників розмови, вірогідно, не бажаючи отримати частку коштів, каже своєму колезі: «Я тут при чому, ти там рішав». А той відповідає, що «це на бензин, і в мене таке буде – я буду спати, а ти будеш мені п’яних носити. З грошима тільки». Облич учасників розмови чи самих коштів на відео не видно.

Втім, на цей інцидент вже встигли відреагувати у обласній поліції.

– 10 лютого в мережі Інтернет з’явилось відео нібито з реєстратора службового автомобіля працівників групи реагування патрульної поліції Жмеринського районного відділу поліції, на якому двоє чоловіків розмовляють про отримання неправомірної вигоди від учасників дорожнього руху. За цим фактом начальником Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Іваном Іщенком призначено службове розслідування.

На час проведення розслідування пра­цівники поліції відсторонені від виконання службових обов’язків. Перевірку проводить інс­пекція з особового складу управління кадрового забезпечення обласного главку по­ліції разом з Вінницьким управлінням департаменту внут­рішньої безпеки. У разі, якщо інформація про вчинення злочину працівниками поліції під­твер­диться, матеріали розслідування будуть скеровані до Державного бюро розслідувань.

Віталіна Володимирова