13 проектів одноголосно підтримала комісія для овцінки та відбору інвестиційних програм і проектів, що можуть реалізовуватися на Віннниччині за рахунок ДФРР.

Це 11 перехідних та 2 нові проекти, які були відібрані регіональною комісією – на 131 839,234 тис. гривень., – повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

Запропоновані проекти відповідають вимогам законодавства, обсяги співфінансування з місцевих бюджетів по цих проектах відповідають встановленим вимогам. Дотримана квота (10%) і у спортивних проектах.

У 10 проектах співфінансування підтверджено гарантійними листами.

У рамка програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівницво» включено 9 проектів: 3 садочки, 2 заклади медицини, 2 об’єкти спортивної інфраструктури, 1 – об’єкт культури та 1 інший з обсягом фінансування за рахунок ДФРР – 108 742,10  тис. гривень.

До речі, сьогодні Президент України Володимир Зеленський візьме участь у Всеукраїнському форумі «Україна 30. Інфраструктура».

Зокрема, йтиметься про продовження Національної програми «Велике будівництво», фінансування довгострокових проектів та роль міжнародних партнерів у цьому процесі. Учасники форуму пояснять логіку ухвалення рішень щодо пріоритетів фінансування інфраструктури.